Kwaliteitsmerken vitamines en supplementen.
Bezoek onze winkel in Amsterdam.
Bel voor advies: 020-6163216.
Geen verzendkosten bij bestellingen boven 30 Euro!
Solgar Full Spectrum Curcumin wint Care Award 2017

08 / Oct / 2017

Solgar Full Spectrum Curcumin wint Care Award 2017

Solgar Full Spectrum Curcumin is door de drogisten en een vakjury gekozen is als 'beste introductie' in de categorie gezondheidsproducten.

Jaarlijks organiseert het drogistenvakblad Careality de uitreiking van de Care Awards. Met dit evenement wil Careality de innovaties die in de drogisterij het afgelopen jaar het verschil maakten, in de schijnwerpers zetten. Als beste product introductie is gekozen voor Solgar Full Spectrum Curcumin.

Kurkuma, ook bekend als geelwortel of turmeric, is 'hot', maar dit betreft niet de mild bittere smaak van het specerij. Het is vooral de therapeutische toepassing waar de belangstelling naar uit gaat. Kurkuma dankt de populariteit aan een bepaald bestanddeel van het kruid: de stof curcumine. Curcumine wordt over het algemeen moeilijk opgenomen in het lichaam. Deels vanwege de vettige structuur en deels doordat het afgebroken en/of onwerkzaam gemaakt wordt in zowel de darm als de lever.

Solgar Full Spectrum Curcumin bevat curcumine in een speciale toedieningsvorm waarbij de stof is ingepakt in kleine bolletjes; micellen. Hiermee wordt de lichaamseigen methode nagebootst om vet en vetoplosbare stoffen in het lichaam op te nemen. Dit leidt tot een veel betere opname en veel hogere concentraties in het bloed.

In onderzoek is deze vorm vergeleken met normaal geelwortelextract en een extra fijne poedervorm hiervan. Hieruit bleek dat de curcumine in micellen maar liefst 185 keer beter wordt opgenomen dan het standaard geelwortelextract. Ook werd de maximale concentratie eerder bereikt en bleef curcumine beduidend langer aantoonbaar in het bloed, dan bij de andere twee vormen van curcumine.

Inname van 1 softgel met 40 mg curcumine in micellen komt ongeveer overeen met de inname van 7400 mg curcumine in zuivere vorm, of ruim 2 ons kurkuma.

Voor meer informatie klikt u hier.

(bron: Persbericht Solgar)

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »