Kwaliteitsmerken vitamines en supplementen.
Bezoek onze winkel in Amsterdam.
Bel voor advies: 020-6163216.
Geen verzendkosten bij bestellingen boven 30 Euro!
Vitamine D

27 / Oct / 2022

Vitamine D

Met een voedingssupplement kun je op een gemakkelijke wijze extra vitamine D innemen. Viridian heeft vitamine D in pure, zuivere vorm voor elke leefstijl en leeftijd.

Vitamine D is van belang voor de botten, goed voor de spieren, helpt tanden sterk te houden én heeft een positieve werking op het immuunsysteem. Hoe gezond je ook eet, vitamine D krijg je vrijwel niet binnen met voeding. Daarvoor zijn we afhankelijk van de zon. Als de zon krachtig schijnt, tussen mei en september, maakt ons lichaam zélf vitamine D aan. De hoeveelheid die we aanmaken verschilt per persoon. Zo maak je minder snel vitamine D aan als je zonbescherming gebruikt, maar ook bedekkende kleding, overgewicht, huidskleur en leeftijd kunnen invloed hebben. In het najaar, winter en vroege lente mist de zon kracht en maken we vrijwel geen vitamine D aan, terwijl we juist dan vaak wel wat extra’s kunnen gebruiken.

 

Juist omdat vitamine D zo essentieel is, adviseert de Gezondheidsraad een dagelijkse inname voor volwassenen van 10 microgram (400 IE). Daarbovenop wordt een extra inname aangeraden van 10 tot 20 microgram aan zwangere vrouwen, kinderen, mensen die weinig buiten komen, mensen met een getinte huid en ouderen. Volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) is langdurige dagelijkse inname van 100 mcg (4.000 IE) vitamine D voor alle volwassenen veilig.

Klik hier voor onze vitamine D producten:

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »