Kwaliteitsmerken vitamines en supplementen.
Bezoek onze winkel in Amsterdam.
Bel voor advies: 020-6163216.
Geen verzendkosten bij bestellingen boven 30 Euro!
Vitamine A, D en Levertraan

Vitamine A, D en Levertraan

Thuisdrogist heeft een breed aanbod aan vitamine d producten. Bestel nu extra voordelig. Extra ondersteuning in de winter, Snelle verzending en geen verzendkosten boven 30 Euro.

Vitamine A en D

Vitamine is oplosbaar in vet. Als er een overschot is wordt de vitamine in het lichaam ook in vet opgeslagen. Een andere naam voor vitamine A is ook wel retinol. U treft vitamine A o.a. aan in dierlijke producten zoals vlees, zuivelproducten, vis en eierdooier. Vaak wordt het ook toegevoegd in margarine en braadproducten.

Het lichaam maakt ook zelf vitamine A aan uit carotenoïden uit plantaardige producten. De belangrijkste provitamine A is bekend onder de naam betacaroteen.

Provitamine A zit o.a. in groenten, zoals bloemkool, spitskool en wortelen. En verder in fruit, zoals sinaasappels, mandarijnen en bananen.

Een tekort aan Vitamine D kan leiden tot botbreuk of kromgroei. Maar ook slapeloosheid, nervositeit, slechte spijsvertering of stress. Vitamine D komt voor in zonlicht, melk (producten), levertraan, eierdooier, vis en vlees. Vitamine D is belangrijk voor de instandhouding van botten en het gebit. Ook is vitamine D essentieel voor de groei van kinderen. Het biedt tevens ondersteuning bij functies van het hart, de nieren en de huid.