Kwaliteitsmerken vitamines en supplementen.
Bezoek onze winkel in Amsterdam.
Bel voor advies: 020-6163216.
Geen verzendkosten bij bestellingen boven 30 Euro!
Vitamine A, D en Levertraan

Vitamine A, D en Levertraan

Thuisdrogist heeft een breed aanbod aan vitamine d producten. Bestel nu extra voordelig. Extra ondersteuning in de winter, Snelle verzending en geen verzendkosten boven 30 Euro.

Vitamine A en D

Vitamine is oplosbaar in vet. Als er een overschot is wordt de vitamine in het lichaam ook in vet opgeslagen. Een andere naam voor vitamine A is ook wel retinol. U treft vitamine A o.a. aan in dierlijke producten zoals vlees, zuivelproducten, vis en eierdooier. Vaak wordt het ook toegevoegd in margarine en braadproducten.

Het lichaam maakt ook zelf vitamine A aan uit carotenoïden uit plantaardige producten. De belangrijkste provitamine A is bekend onder de naam betacaroteen.

Provitamine A zit o.a. in groenten, zoals bloemkool, spitskool en wortelen. En verder in fruit, zoals sinaasappels, mandarijnen en bananen.

Een tekort aan Vitamine D kan leiden tot botbreuk of kromgroei. Maar ook slapeloosheid, nervositeit, slechte spijsvertering of stress. Vitamine D komt voor in zonlicht, melk (producten), levertraan, eierdooier, vis en vlees. Vitamine D is belangrijk voor de instandhouding van botten en het gebit. Ook is vitamine D essentieel voor de groei van kinderen. Het biedt tevens ondersteuning bij functies van het hart, de nieren en de huid.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »